BlogKiköltözés

Idén töretlen lendülettel folytatódik a tavalyi év kiköltözési hulláma. Nagyon sok magyar érkezik a szigetre átmeneti vagy végleges letelepedési szándákkal. A kiköltözés első nagy megpróbáltatása a megfelelő lakás megtalálása. Ebben a bejegyzésben erről szeretnék írni.

A szigeten most nagyobb a keresleti, mint a kínálati piac mind a vásárlások mind a bérbeadások területén. Azaz, jóval többen keresnek ingatlant, mint amennyi van. Ezért nem könnyű jó ingatlant vásárolni, és sajnos emelkedtek is az árak a tavalyihoz képest. Hosszú távra albérletet találni csaknem lehetetlen, ezzel szembesülnek a kiköltési szándékkal ide érkező magyarok is. Nehezíti a helyzetet, hogy az ingatlanok nagy részét rövid távú kiadásra szeretnék a befektetők hasznosítani, nagyon ritka a hosszú távú bérbeadási szándék. A fotókon szereplő csodaszép GIZKE apartmant az adásvételt megelőzően már le is foglalózták egy évre, és a birtokbaadás után rögtön be is költözött az új lakója.

Jó tanácsként szeretném megemlíteni, hogy szerződés nélkül nem ajánlatos belemenni egy bérlési jogviszonyba, ami sajnos nagyon gyakran előfordul. Ebben az esetben nem lehet bejelentkezni az adott lakcímre, ennek hiányában viszont számos alapellátástól eleshetünk (pl. nem iskolázhatók be a gyerekek, nem lehet buszbérletet váltani, nem folyósítanak támogatást stb).

Általában, ha nincs spanyol bejelentett munkaviszony, akkor a bérlési feltételek a következőek. A tulajdonosok előre elkérnek hat hónap bérleti díjat, és 1 hónap kauciót (ha van házi kedvenc akkor 2 hónapot, plusz egy hónap az ingatlanközvetítési munkadíj. Azaz beköltözés előtt minimum nyolc hónap bérleti díj összegével rendelkezni kell a bérlőnek.

Tíz éve azon dolgozunk csapatommal, hogy minőségi szállásokat tudjunk kínálni a Tenerifére letelepedni kívánók számára- akár hosszú távra, akár csak pár hónapos időszakra. Nagyon fontosnak tartom a kiköltözés tudatos megtervezését, ezért is biztosítunk lehetőséget egy személyes konzultáció keretében, melynek keretében közösen készítünk egy átgondolt tervet.

Jó hírünk, hogy márciustól több olyan lakásunk is lesz, amit hosszú távra fogunk bérbe adni, és erre lehet már előre szerződni. Így elkerüljük azokat a felesleges buktatókat, nehézségeket, amelyekkel a terv nélkül érkezők szembesülnek. Kizárólag befektetőink saját tulajdonú lakásait adjuk ki bérbe, ügyvéd által írt szerződéssel. Fotóval, videóval tudunk pontos ajánlatot adni, nem foglalkozunk ingatlanirodák által hirdetett (és gyakran már kiadott) lakásaival. A bérlési időtartam teljes időszakára magyar nyelvű asszisztenciát biztosítunk, esetleges műszaki probléma esetén gyors szakszervíz hálózattal rendelkezünk. Ne legyen a kiköltözés felesleges stresszforrás!- ebben kívánunk segítséget nyújtani. Így is sok egyéb új dologgal kell majd megbarátkozni, legalább a fundamentális alapok legyenek biztosak……

Gizke Apartman

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

Hozzászólés / Kérdés