BlogIngatlanbefektetésKönyvajánló

Az elmúlt hónapok nyomot hagytak az ingatlanpiacon is, az ingatlanárak mérsékelten csökkenni kezdtek és a bérleti díjak is lejjebb mentek. Ez a piac is ciklikusan működik, és érdekes összevetni a mostani helyzetet egy korábbi lassulással. A történelem ismétli önmagát, de pontosan úgy ritkán. A nehéz idők megtaníthatják nekünk azt, hogyan fókuszáljunk, és hogyan szervezzük okosabban életünket-akár az ingatlanok területén is. Két könyvajánlóval készültem, két különböző, de most aktuális témában. Az Időzítés az ingatlanpiacon című kiváló útmutató a most kibontakozó ingatlanpiaci változás megértésében, míg a Találj rá, pofozd ki, add el, Profitálj! egy remek gyakorlatias könyv azok számára, akik felhasználva a kényszerpihenőt lakásfelújításba kezdtek.

Kevés olyan könyv van a magyar piacon, mely az ingatlanok időzítésének fontosságáról ír, sőt felállít hét trendet, mely az ingatlanciklusokat mozgatja. Az ingatlanciklusok az ingatlanárak elmozdulását jelentik egyik mélypontól a csúcspontig, majd onnan egy újabb mélypontig. A két mélypont közötti távolság ciklusonként eltérő lehet: lehet 2-3 éves, de elnyúlhat akár 10 évig is. Fontos felismernünk ezeket a ciklusokat, amennyiben ingatlan eladás vagy vásárlás előtt állunk, hiszen nem mindegy milyen feltételekkel zárulnak ezek a tranzakciók. A hét fő trend más és más módon érint minden helyi piacot. Jó hír azonban, hogy felismerhető és megtanulható ez a hét fő trend, ami alapján előre látható a jövőbeli ármozgás.

Erre a hét fő trendre tanít meg Craig Hall, a Hall Financial Group cég elnöke, egy olyan amerikai és európai érdekeltségekkel rendelkező ingatlan befektető és finanszírozó vállalat elnöke, akinek sok millió négyzetlábnyi ingatlan van a tulajdonában.

Könyvében, az Időzítés az ingatlanpiacon címűben megtanulható mind a hét fő trend felismerése és egymásra hatása. Craig Hall szerint az ösztönös megérzés nem más, mint a tapasztalat és a tudás keverve egy adag önbizalommal. Az első kiválóan megtanulható ebből a könyvből. Ajánlom mindenkinek, aki ingatlan eladás vagy vásárlás előtt áll.

A kényszerpihenők kiváló alkalmat jelentenek az ingatlanok felújítására. Tenerifén most sok nagy szálloda azért nem nyit ki nyárra, mert elvégzik azokat a felújításokat, korszerűsítéseket, melyekre korábban a turistadömping előtt nem volt lehetőség. Az én környezetemben is sok ismerősöm tett így, a régóta halogatott lakásfestést, burkolást megcsináltatták. Nemcsak, hogy szebbé, de értékesebbé is vált otthonuk.

Látszólag egyszerűnek tűnhet egy felújítás, azonban nagyon fontos pontosan tudnunk, mire mennyit szánunk. Mi az, ami valóban emeli az ingatlanunk értéket, mire muszáj költeni és „láthatatlan marad” (vezetékek, gépészet), és mi az, ami látványos és extra értéket ad, de a bekerülési értéke elhanyagolható. Az sem mindegy, hogy hol található az ingatlanunk, mert egy kevésbé jó környéken egy nagyon exkluziv felújítás nincs harmóniában. Tudni kell, hogy egy adott ingatlant milyen szintre érdemes felhozni ahhoz, hogy a legsikeresebben ki tudjuk adni bérbe vagy értékesíteni tudjuk.

Kevin C Myers Találj rá, pofozd ki, add el, Profitálj! könyve egy olyan értékes ingatlan befektetési útmutató, mely minden segítséget megad egy profitot hozó ingatlan befektetéshez. A könyv a megfelelő felújítási módszereken kívül megtanít felülvizsgálni a megvásárolandó ingatlant, becslést készíteni a felújítási költségeiről, szerződéseket kötni a kivitelezési vállalkozókkal és gyorsan eladni az így felkészített ingatlant. Érdekes és egyben nagyon hasznos könyv közérthető stílusban. Nekem ez a könyv számtalan ötletet adott eddigi ingatlanbefektetéseim kapcsán. Most újra elővettem és elolvastam-kedvet is kaptam egy kis lakásfelújításhoz….

Akció!

Időzítés az ingatlanpiacon

2,000 Ft

Az olcsón vásárlás és a drágán a sikeres ingatlan befektetők titka. Craig Hall könyvében érthetően elmagyarázza, hogy miért a piaci időzítés a legjobb módszer arra, hogy ingatlanokból pénzt csináljunk. Az általa összefoglalt hét trend, amelyek az ingatlanokkal kapcsolatos időzítési döntéseket mozgatja, pontos útmutatót ad, hogy mikor vásároljunk, hogyan tartsuk meg ingatlanunkat, mikor adjuk azt el. Tökéletes könyv, mely az elméleti száraz trendeket élvezetes, gyakorlatias példákkal érthetően mutatja be. Ha biztosra akarsz menni az ingatlanod megvásárlásodnál, ne hagyd ki ezt a könyvet!

Szerző: Craig Hall
Kiadás éve: 2005
Oldalak száma: 270

Akció!

Találj rá, pofozd ki, add el, profitálj!

2,000 Ft

Kevin C. Myers egy többféle tevékenységet végző cégcsoport elnöke, amelynek székhelye Albuquerque, Új-Mexikó. A cég egyaránt foglalkozik ingatlanokkal kapcsolatos befektetésekkel, értékbecsléssel, privát jelzálog kölcsönzéssel és oktatással. Több mint 25 éves ingatlanos karrierje során számos befektetési célú ingatlant, elsősorban családi házakat épített fel. Az általa alkalmazott technikákat országszerte meghirdetett ingatlan rehabilitációs szemináriumai keretében oktatja, nagy sikerrel. Ha szeretnél profi ingatlanbefektetővé válni, és gyors profithoz jutni, akkor ez a könyv egy olyan alapmű, melyet nem hagyhatsz ki.

Átfogó kalauz az izzadságmentes pénzcsináláshoz – ingatlan rehabilitációval.

Szerző: Kevin C. Myers
Kiadás éve: 2005
Oldalak száma: 297

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

Hozzászólés / Kérdés