BlogIngatlanbefektetésLakberendezési tervező kisokos

A lakberendezés egy igen összetett folyamat, szükséges hozzá egy nagy adag szépérzék, de hiszem azt, hogy az alapdolgok tanulhatók. Az egyéni ízlésen felül néhány szabály betartásával remek otthont alakíthatsz ki magadnak vagy akár bérbeadási célra is. Pontokba szedve 12  fontosabb szempontot emelnék ki, amiket én is maximálisan betartok lakberendezési, ingatlanmenedzselési munkám során.

  1. Koncepció: Legyen az otthonodnak egy vezérgondolata. Amikor kialakultak a funkcionális terek az alaprajzi átalakítás folyamán, a lakás bútorozását és stílusát érdemes egyeztetni a te ízléseddel és a lakás hangulatával. Ne törődj a magazinok dizájnlakásaival, neked praktikus és egyedi kialakítású lakásra van szükséged, ettől lesz az a te otthonod.
  1. Színek: A nagy felületek, ritkán cserélt, terjedelmes bútorok esetében (padló, fal, mennyezet, kanapé) semleges színeket válassz, mert ezek a legkevésbé megunhatóak, viszont jó alapot adnak az élénkebb kiegészítő színekhez, amelyeket inkább a textíliákban érdemes megjelenítened.  Semleges színek: fehér, bézs, antracit, világosabb fára emlékeztető szín. Választhatsz egy karakter színt is, ami azt jelenti, hogy egy színcsaládba tartozó hasonló árnyalatokat jelenítesz meg a közösségi terekben.
  1. Ügyelj a textíliák színére, fajtájára. Az otthonosságért a textilek a felelősek: a párna, a függöny, a szőnyeg. Jó stílusérzékkel keverheted is a különböző mintákat, nagyon jól meg tudják határozni a hangulatot. A texíliák lehetnek élénk színűek is, ha megunod, sokkal könnyebben le tudod cserélni mint a ha festenél vagy új bútort vennél.
  1. Fókuszpont: legyen minden helyiségben egy nagyobb felület, amelyet kiemelsz, ami vonzza a tekintetet, és egységbe rendezi a szobát. Például egy kandalló, egy szép műtárgy, egy gyönyörű ablak. Ha nincs ilyen, akkor lehet egy nagyobb falat tapétázni, megvilágítani. A lényeg az, hogy fókuszálj!
  1. Legyen egy különleges tárgyad, bútorod, festményed a lakásodban, pl. egy gyönyörű csillár, egy szép hintaszék, így lesz csak a tiéd, egyedi és megismételhetetlen, olyan, mint te! Legyen legalább egy saját magad által alkotta tárgy is, ha más nem, egy olyan kép, amit te tettél keretbe, legyen a lakásodban a te kezed energiája is.
  1. Legyen legalább egy extra minőségű lakberendezési tárgyad helyiségenként, ha a luxus árkategóriát nem is engedheted meg magadnak.
  1. Legyen egy múltidéző tárgy a lakásodban, például egy szép régi óra, egy régi festmény akár modern keretben, egy tükör régi keretben, egy csipketerítőt, még ha a modern stílust kedveled is. Nagyon szép és szimbolikus értékű gesztus a múlt egy értékes emlékét megőriznünk.
  1. Legyen egy jövőre utaló tárgy is a lakásodban, amely egy vágyadat fejezi ki. Miért? Mert így az otthonod inspirálni és fejleszteni is fog téged!
  1. Legyen zöld, élő növényed, ha lehet minden szobában! Nem csak a szemet gyönyörködteti, de a frissebb levegőért is sokat tesz egy szép, dús zöld növény. Ha teheted, legyen mindig vágott virágod is. A virág elegánssá teszi a lakásodat, és megszépíti a napodat.
  1. Világítás: fények mindehová!
  1. Légy kreatív! Legyen egy kis bohóság az otthonodban, egy kis játékosság, hogy akkor is megmosolyogtasson, amikor esetleg nem vagy a legjobb passzban.
  1. A lakás különböző pontjain legyen egy-egy üdítő részlet, ami örömmel tölt el. Apróságok tesznek boldoggá, így helyezz el szemet gyönyörködtető kis szépségeket apró a lakásodban.

 

Összefoglalva ezen szabályok betartásán túl csak olyan lakberendezési tárgyakat vásárolj és tegyél ki az otthonodban, ami neked tetszik. Ne foglalkozz mással, a saját otthonodban neked kell jól érezned magad. Felejtsd el az egyen berendezésű lakásokat, a te lakásod veled együtt éljen, érted legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

Hozzászólés / Kérdés