Tenerife után személyes kedvencem Fuerteventura gyönyörű partszakaszaival. Még sehol sem láttam olyan azúrkéknek az óceánt mint itt és olyan érdekes tengerpartot, mely mintha „popcornnal” lenne teleszórva.  A sziget több mint 340 km hosszú tengerparttal büszkélkedhet, és lenyűgöző szépségét a végtelen fehér homoknak, a vulkáni tájaknak és a pálmafáknak köszönheti.

A sziget bár nem kicsi (Tenerife után a második legnagyobb) de népsűrűsége alacsony, főleg idősebb helyi lakosokkal, akik nyugdíjas éveiket töltik itt, a kanáriaiknak Fuerteventura amolyan hétvégi üdülőfalu csendes bájával, hangulatos helyi éttermeivel. A természetimádók garantáltan élvezni fogják ezt a kis szigetet, mivel szinte az egész sziget természetvédelmi terület, kis városainak építészeti stílusa is varázslatos.

Nézzük akkor sorjában, miért érdemes eljutni Fuerteventurára?

A legforgalmasabb üdülőhely az északon található Corralejo, mely az egykori kis halászfaluból a sziget idegenforgalmi központjává fejlődött, a nyüzsgő kikötő mellett megcsodálhatod a híres homokdűnéket is.  Nagyon szép a déli Jandia félsziget is, ami természetvédelmi terület, de Costa Calma vagy Caleta de Fuste is jó választás akár strandolásra akár búvárkodásra. Fuerteventura híres a naturalista strandjairól is, melyek kulturáltan elkülönülnek a többitől. A fürdőhelyek tiszták, biztonságosak és híján vannak a nagy tömegnek is, sokan ezért szeretik ezt a szigetet.

A helyi kultúra felfedezésére Betacuria bizonyul a legmegfelelőbbnek, mivel  itt található egy nagyon szép katedrális és számos múzeumba is ellátogathatunk. A Tefia ökomúzeumot vagy az Archeológia Múzeumot jó szívvel ajánlom, de szintén érdekes egy rövid kitérőt tenni a Sólepárló üzem köré létesített múzeumhoz vagy akár a falusi emberek életét bemutató La Atalayita folkór múzeumhoz is.

Fuerteventura a vulkánok szigete is: 22 tűzhányó található itt, melyek nagy részét egyénileg vagy szervezett keretek között bármikor meglátogathatjuk. Bár a vulkánok megtekintésére még alkalmasabb a szigetről hajóval könnyen megközelíthető Lanzarote (lásd Lanzarote blogunkat).

Utazási tipp!
Kösse össze Fuerteventura és Lanzarote meglátogatását egy utazás alkalmával!
A szervezésben szívesen segítünk!

Fuerteventurán sem maradhat ki a kanári szigetekre oly jellemző állat- és növénypark, itt Oasis Park néven találjuk meg. Ebben a hatalmas  trópusi kertben  majdnem 3000 növényfaj él, és láthatunk  egzotikus madarakat, óriásteknőst, iguánát, zsiráfokat, lemúrokat, kengurukat,  krokodilokat és még lehetne folytatni a sort. Be lehet fizetni teveszafarira, oroszlánfóka-, ragadozó- és egzotikus madár-showkra. Belépő: kb. 25 euro. Corralejo déli részén kipróbálhatjuk  a Baku vízi parkot csúszdákkal, egy lassú folyóval, vízi tekével, minigolffal. Szintén 25 euró a belépő.

Fuerteventura híresen jó a helyi vendéglőiről. A hagyományos fuerteventurai konyha főként kecskehúson, gyümölcsös köreteken és mojos-szósszal készült tálakon alapul, de a tengeri ételek elkészítésében nincs párjuk! Érdemes a helyiektől tanácsot kérni, hol étkezzünk, kicsit távolabb a parttól valódi gasztronómiai élvezetben lehet részünk kedvező árban!

Milyen szállást érdemes foglalni?

Fuerteventurán az egyszerű apartmanoktól kezdve a luxusszállodákig nagy választékból foglalhatunk. Ha kedvet kapott ennek a békés szigetnek a felfedezéséhez, érdemes az utazást összekötni Lanzarote megtekintésével. Szívesen megszervezzük utazását akár együtt, akár külön-külön is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

Hozzászólés / Kérdés