BlogUtazásLanzarote 12

A Kanári-szigetek közül számomra Lanzarote a legegzotikusabb különleges vulkáni eredetű természeti tájaival, lenyűgöző sziklaformáival, holdbéli tájaival. Ezt a szigetet Mars vagy Hold-szigetnek is nevezhetnénk, mivel olyan érzés ott lenni, mintha egy másik bolygóra csöppentünk volna.

Lanzarote a Kanári-szigetek közül a negyedik legnagyobb, közvetlen Fuerteventura mellett mindössze 11 km-re.  Igen kopár sziget, fa alig van, a sziget inkább híres kaktuszairól, melyeket érdemes megtekinteni az El Jardin del Cactus parkban, ahol közel 1100 kaktuszfaj kb. 7200 példánya él. Eső szinte sohasincs, kellemesen meleg, szubtrópusi-sivatagai éghajlata és csodálatos, fehérhomokos tengerpartjai egész évben vonzzák az idelátogatókat, tömegturizmus nincs, ezért az exkluzív nyaralásra vágyók kedvelt üdülési célpontja.

Lanzarote fővárosa, Arrecife a sziget keleti részén található nyüzsgő kikötőváros. Érdekes történelmi épületei, és meseszép városi tengerpartja, a Playa el Reducto miatt mindenképpen érdemes felkeresnünk.

Utazási tipp: érdemes Fuerteventurát és Lanzarote megtekintését összekötni!

Nézzük akkor sorjában, miért érdemes eljutni Lanzarotera?

A sziget délnyugati részén elhelyezkedő Timanfaya Nemzeti Park holdbéli tájaival olyan különleges látványban részesíti az idelátogatókat, amit Európában nem sok helyen tapasztalhatunk. A Park kb. 51.07 km2-es teljes egészében vulkáni talajon terül el. Az utolsó vulkánkitörés 1824-ben érte a szigetet. Bár nincs lehetőségünk szabadon nézelődni a parkban a helyenként forró vulkán miatt, két lmódon van felfedezni a parkot: kijelölt túraútvonalon vagy busztúra keretein belül.

Fantasztikus látványban lehet részünk az El Golfo közelében található El Lago Verde félkör-alakú vulkáni kráter megtekintésekor, amely az óceán vízével van feltöltve. Igazi színözön tárul elénk: az algák miatt a zöld víz, a homok fekete, a kráter narancspiros sárgával.

A sziget észeki részén, Punta  Muereshes közel található a Los Verdes barlang, melyet 3000 évvel ezelőtt a La Corona vulkán kitörésekor láva vájta ki. Ez a 6 km hosszú csodás természeti képződmény, egy része folytatódik az óceán alatt is. A látványt a különleges kivilágítás még pazarabbá teszi.

Mindenképpen érdemes ellátogatnunk  a Tahiche közelében található Fundación César Manrique házba, ahol a természet és az építészet páratlan egységét valósította meg az egykori szobrász /építész/festő tulajdonos. A ház föld alatti lávabarlangokba épült, szép úszómedence és gyönyörű kertek teszik felejthetetlenné. César Manrique a sziget védőszentje is lehetne, mivel munkásságával rengeteget tett azért, hogy Lanzarote megmaradjon eredeti szépségében, ne essen áldozatul a mértéktelen szállodai  beépítéseknek.

 

Hol érdemes szállást foglalni?

Puerto del Carmen Lanzarote első, legnagyobb, és legnépszerűbb üdülőtelepülése, és ez található a legközelebb a repülőtérhez is. Négy homokos strandja van, köztük a legnépszerűbb az 1 kilométer hosszú Playa Grande. Az éjszaki élet a szigeten itt a legjobb, fiatalok számára  lehet  a legjobb  üdülési célpont.  Itt található a Rancho Texas Park, mely állat-és növénypark sőt aquapark is egyben.

Lanzarote második legnagyobb nyaralóhelye a sziget középső, tengerparti részén lévő Costa Teguise, melyet a 70-es években kezdtek kialakítani. Ez az üdülőhely kifejezetten modern, központi elhelyezkedésének köszönhetően remek kiindulópont a sziget kincseinek felfedezéséhez. Fehérhomokos strandjai, éjszakai bárjai, és több szórakozási lehetősége emlékezetes nyaralást tesznek lehetővé. Szörfözési lehetőségek, búváriskolák is vannak.

A sziget déli részén elhelyezkedő Playa Blanca máig megőrizte halászfalu hangulatát. Fehérhomokos strandja, amelyről  a nevét is kapta kék zászlós minősítést érdemelt ki. A part mentén egy gyönyörű sétány húzódik. Felső kategóriás, drágább szállásokat kínáló résznek számít a szigeten belül.

Ha kedvet kapott Lazarote felfedezéséhez, örömmel megszervezzük ide nyaralását!

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

Hozzászólés / Kérdés