BlogIngatlanbefektetésKiköltözés

Mi lenne, ha a magas áramszámla helyett inkább Tenerifén töltené a telet? Mi lenne, ha ez nemcsak a skandinávok szokása lenne, hanem a magyar emberek számára is kivitelezhető lenne. Mindig lehet változtatni, nem kell úgy élnünk, ahogy a szüleink, nagyszüleink nem tehették.

Jó tíz évvel ezelőtt, amikor Tenerifére költöztem feltűnt, hogy októbertől főleg norvég turisták érkeznek a szigetre -de nem egy hétre, hanem életvitelszerűen két-három hónapra. Majd követték szokásban őket a németek, és az utóbbi években már szerencsére egyre több magyarnak is foglaltunk hosszabb hetekre szállást. A világ változik, sok új szokás be tud szivárog a hétköznapjainkba, de a covid óta még több változásnak vagyunk szemtanúi. Ami tegnap még szokatlannak tűnt, az ma már észszerűvé, természetessé válik.

Érdemes számolni, és az előnyöket a javunkra fordítani. Aki megteheti, hogy lezárja a fűtést, és elhagyja a téli hónapokban Magyarországot, mivel nincs olyan kötelezettsége, ami meghiúsítaná a hosszabb távollétet (mindennapos munkába járás vagy esetleg ápolásra szoruló beteg rokon), az cserébe élvezheti a kellemesen temperált hőmérsékletet Tenerifén, nem kell aggódni a bevásárlások utáni blokkok miatt, ingyenesen használhatja az autópályát, olcsó benzinnel tankolhat, és ráadásként valószínűleg a téli szezon alatt nem is lesz beteg, nem kell gyógyszerre sem költenie.

És ez nem reklámszöveg a részemről, hanem a valóság. Tudom, tele van az internet olyan hirdetésekkel, hogy lehet pálmafa alatt egy laptoppal és egy  koktéllal iszogatva is dolgozni- nem erről szeretnék beszélni. Lehet másképp is élni, ez az én üzenetem.  Aki tud online dolgozni, vagy már nyugdíjas vagy meg tud oldani több hetet is az otthonától távol, azoknak mindenképpen ajánlom Tenerifét a téli hónapokra. Lehet kedvezően bérleni egy hangulatos apartmant,  kevés pénzből élni, legfőképpen lelassulni és élvezni a nyugalmat, a természetet, a kései sötétedést és a hosszú nappalokat.

Mi felkészültünk a téli vándorok fogadására. Két új, általunk menedzselt társasházban kínálunk összesen hat darab igényes, szép, másfél szobás lakásokat 800 euro/hónaptól. A lakásokhoz kis erkély is tartozik, teljesen felszereltek, esztétikus, modern megjelenésűek. A sziget déli részén találhatóak, de nem a turista övezetben, hanem ahol a helyiek élnek, medence nincs a társasházakban. Ezeket a kis lakásokat kizárólag havi foglalásban tudjuk kiadni, és a digitális nomádoknak vagy a nyugdíjasoknak szánjuk.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem vegye fel a kapcsolatot velünk és segítünk itt élni a szigeten-akár rövidebb akár hosszabb távra. És talán végleg is…

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

Hozzászólés / Kérdés