Ismerje meg Tenerife fénypontjait, természeti és kulturális látnivalóit egy nap alatt, kiránduljon velünk! Dőljön hátra kényelmes buszunk ülésén, gyönyörködjön a tájban és élvezze idegenvezetőnk bőséges, kimerítő és mindenre kiterjedő információját. Specialitásunk a személyre szabott Vip kirándulás, melyeket egyéni útvonallal szervezünk. A minibuszos túrának nagyon sok előnye van: szabadon választott egyéni útvonal, egyéni megállókkal, nincs kötöttség, bárhol meg lehet állni, családias légkör, exkluzív kiszolgálás, és a kis létszám miatt jóval több látnivaló megtekintése. Legfeljebb 8 fő részére. Egyéni útvonal lekéréséhez kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Nagy körút a sziget északi oldalának egy része és nyugati része

A sziget déli részéről elindulva az első megálló az 1500 méter magasan fekvő Vilaflorban lesz, amely az ország legmagasabb közigazgatási székhelye. A rövid fotószünet után a Las Cañadas del Teide Nemzeti Park felé folytatjuk utunkat, amely 2007 júniusa óta az UNESCO világörökség része, és egyben Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja. Mielőtt elérjük a nemzeti parkot, gyönyörködhetünk a szomszédos La Gomera, La Palma szigetek látványában. A nemzeti parkban az út egy óriási fennsíkon, a világ harmadik legnagyobb ős-kráterén halad keresztül. A Teide Spanyolország és az Atlanti-óceán legmagasabb pontja, (3718 méter), és egyben Európa legmagasabb aktív de szunnyadó többkamrájú rétegvulkánja. Útközben több alkalommal fotószünetet tartunk, a hatalmas kráter különböző kő- és sziklaképződményiben gyönyörködhetünk. Megcsodáljuk a megkövült lávafolyamokat, az erózió által megformált szikla-szobrokat, mint például a Roques de García sziklacsoportot, és az egyedülálló csak a nemzeti parkban őshonos növényvilágot is. A Teide Nemzeti Park holdbéli tájhoz hasonlító bizarr sziklamezőin, fennsíkjain több világhírű Oscar-díjas filmet forgattak. Az utolsó megállónál, a nemzeti park északi részén a Teidét oldalnézetből látjuk, és itt tartunk egy rövid kávészünetet is, amely során a Kanári-szigetek kávé specialitásait is kipróbálhatjuk.

A Teidéröl leereszkedve az Orotava-völgyben a csodálatos passzátfelhő-tenger látványában gyönyörködhetünk, amely 1000 és 1500 méter magasságban egész évben párába burkolja a hegyoldalt. Ezt követően Icod de los Vinosban megismerjük a híres ezeréves sárkányfát, a Drago Milenario-t. Mint ahogy a város neve is tükrözi Icod de los Vinos híres a borairól is, útközben látogatást teszünk egy hangulatos helyi bodegában, ahol ízletes borokat és likőröket és egyéb helyi finomságokat fogunk ízlelgetni. A városnézést követően egy családias étteremben fogunk elfogyasztani egy ízletes kanári ebédet.

Icod de los Vinostól busszal 5 percre található Garachico városa, amelyet 1706. május 5-én részben elpusztított a láva. Az elbűvölő kis település főtéren megcsodáljuk a legrégebbi épületeket, majd elmegyünk arra a helyre, ahol a régi kikötő állt, és a végén egy igen különleges, egyedülálló láva-medencés strandot fogunk megtekinteni. Vendégeink mindig rajonganak Garachicoért. Az út Los Silos-Buenavista del Norte után a lélegzetelállítóan szép Masca-szurdok közepén található Mascába vezet. A masca-i táj szépségét szóban nem lehet leírni, Mascát egyszerűen a valóságban kell megtapasztalni. Sok művészt ihlettet meg e festői táj. Mascábol Santiago del Teide, Tamaimón át leereszkedünk a gyönyörű Los Gigantes sziklacsoporthoz, amely a szigetnek a legrégebbi része. A majdnem 500 méter magas  szinte függőleges sziklafal látványa lenyűgöző, amely a világ tíz legszebb sziklafala között van nyilvántartva. Hazafelé rengeteg banán- és virágültetvény között vezet az út vissza a szállodákhoz.

Pulóvert, szél és vízálló dzsekit, kényelmes cipőt még nyáron is érdemes magunkkal hozni, mert a hegyekben gyakrabban fordul elő változékony idő. A kirándulás ára tartalmazza az egész napos buszos kirándulást, hivatalos magyar nyelvű idegenvezetőt, bőséges kanári ebédet itallal együtt valamint a borkóstolót is.

Felnőtt ár: 69,00 €
Gyerek ár 2-12 éves korig: 50,00 €, 2 év alatt ingyenes.

Keleti körút a sziget keleti és északi része

Ismerje meg Tenerife észak-keleti részét, a sziget jelenlegi és régi fövárosát, Santa Cruzt és  La Lagunát, a rejtelmes Mercedes-erdőt, az elbűvölő, és festői környezetben található parányi halászfalut  a Roque de las Bodegast,  a sziget szaharai, sárga homokos strandját, a Playa de las Teresitas-t valamint a sziget védőszentjének otthonát, Candelariát. Dőljön hátra kényelmesen, gyönyörködjön a tájban és élvezze idegenvezetőnk bőséges, kimerítő és mindenre kiterjedő információját.

Az  első állomás Güimar, ahol először egy fafaragásokkal díszített templomot nézünk meg, majd visszautazva az időbe a sok évszázaddal ezelőtt épült Piramidokban gyönyörködünk. Innen tovább haladva megérkezünk Candelariába, amely a Kanári-szigetek fő védőszentjének ad otthont 1315 óta. Itt található a Kanári-szigetek legnagyobb temploma, amely az óceánpartján épült, és mellette látható a spanyolok előtti időben a szigetet lakó guanch-ok kilenc törzsfőnökének több mint három méter magas bronzból készült szobra. Ezt követően Santa Cruzba vezet az út. Santa Cruzt a sziget hódítója, Alsono Fernandez de Lugo alapította 1494-ben. Santa Cruz kezdetben az akkori főváros, La Laguna kikötővárosa volt, 1812-ben emelték fővárosi rangra. Jelenleg a sziget közigazgatási székhelye, kereskedelmi központja, modern kikötővárosa. Ezt követően  megnézzük a  Playa de las Teresitast, melyet a Szaharából hozott homokból alakítottak ki.

Az óceánpartot elhagyva felmegyünk az Anaga-hegységbe, amely az állandó párának és csapadéknak köszönhetően a sziget legzöldebb része. AZ út fölött a fák egymásba kapaszkodott zöld lombkoronája élő alagutat alkotnak. Láthatunk több mint egy méter hosszú páfrányokat is. Mglátogatjuk Tanganat, ahol az óceánpart és az ott található sziklák fantasztikus látványt nyújtanak. Ezután a varázslatos Las Mercedes-erdőn keresztül halad az utunk. A Mercedes-erdő az Anaga Természetvédelmi Zóna és a Föld Bioszféra Rezervátumának része, egy harmadkorból megmaradt szubtrópusi  esőerdő-maradvány. Útközben sok fotószünetet tartunk a Mirador de Jardina, Cruz del Carmen, a Mirador Pico Inglés kilátóból gyönyörködhetünk a panorámában: tiszta időben látszik La Laguna, Santa Cruz, a Teide és a szomszédos Gran Canaria sziget is. Hazafelé érintjük La Lagunát és az északi repülőteret, és egy gyönyörű fenyőfákkal szegélyezett hegygerincen térünk vissza a szállodába.

Pulóvert, szél és vízálló dzsekit, kényelmes  cipőt még nyáron is érdemes magunkkal hozni, mert a hegyekben gyakrabban fordul elő változékony idő. A kirándulás ára tartalmazza az egész napos buszos kirándulást, hivatalos magyar nyelvű idegenvezetőt.

Felnőtt ár: 59,00 €
Gyerek ár 2-12 éves korig: 40,00 €, 2 év alatt ingyenes.