Akik már többször jártak a szigeten, vagy hosszabb ideig maradnak itt, azokat egy kicsit távolabbra csábítanánk el, hogy felfedezzék a Kanári-szigetcsoport többi szép tagját is. Specialitásunk a személyre szabott Vip kirándulás, melyeket egyéni útvonallal szervezünk. A minibuszos túrának nagyon sok előnye van: szabadon választott egyéni útvonal, egyéni megállókkal, nincs kötöttség, bárhol meg lehet állni, családias légkör, exkluzív kiszolgálás, és a kis létszám miatt jóval több látnivaló megtekintése. Legfeljebb 8 fő részére.

La Gomera

Az Atlanti-óceán gyöngyszeme, ahol Kolombusz is három ízben járt két Unesco Világörökség büszke birtokosa. A közeli kis sziget felejthetetlen élményt nyújt természeti látnivalóban, megismerhetik a ma is használatos silbo füttynyelvet és a fővárost, San Sebastiant. Az út jelentős részét a fennsíkon gyönyörű erdőben tesszük meg.

La Gomera a második legkisebb sziget, ötször kisebb mint Tenerife, természeti látnivalói viszont egyedülállóak. A sziget olyan, mint egy felszeletelt narancs, rengeteg mély, meredek falú szurdok, ún. barranco taglalja. A szigeten sok fotószünetet tartunk, hogy megörökítsük a dús zöld növényekkel borított vulkáni hegyoldalakat, az erózió által megformázott, cukorsüveghez hasonló vulkánkürtöket, a mély, meredek falú szurdokokat, az ún. barranco-kat. A kompkikötőből elindulva délelőtt a sziget déli részén fogunk barangolni. Az első kilátóból lefotózzuk a fővárost, San Sebastiant, és Tenerifet a Teidevel. Tenerifet távolból csak La Gomera szigetről lehet ilyen gyönyörűnek látni. Majd ahogy egyre feljebb haladunk a hegyekben, a szurdokok egyre óriásibbnak és egyre mélyebbnek fognak hatni. A hegyoldalakat egyre sűrűbben borítják be a pálma-oázisok, majd ezeket felváltja lassan a babérerdő, más néven a laurisilva.

Útközben lefotózzuk a szigetnek az egyik fö látnivalóját, a hires hármas-sziklát, Roque Agando, Ojilla és Zarzita. Majd innen a Garajonay Nemzeti Parkba megyünk, ez a Kanári-szigetek legkisebb és legfiatalabb nemzeti parkja, 1986 óta az UNESCO világörökség része, a világ legnagyobb szubtrópusi esőerdő maradványa. Bekanyarodunk a nemzeti park szívébe, a La Laguna Grande-ba, ahol fakultatív lehet egy kellemes, rövid sétát tenni a csodaszép tündérmesébe illő varázserdőben, megismerkedhetünk a babérerdő őshonos, majdnem húsz különféle fa- és virágfajtájával. Itt gyerekek számára kiépített játszótér is található. A nemzeti parkból a sziget északi részén fogunk leereszkedni a hegyekből, és útközben rövid fotószünetet tartunk, hogy megörökítsük a sziget észak-nyugati részét, a Vallehermoso völgyet, szép időben még a szomszédos La Palma sziget is látszik.

Ezt követően észak-keleti irányban folytatjuk az utat, egy kellemes hangulatos panorámás vendéglőig ahol megebédelünk. Ebéd közben az étteremben megismerkedünk a híres “silbo” füttynyelvvel. A silbo, vagyis a füttynyelv, mint ahogy neve is mutatja egy sajátos kommunikációs eszköz, amelyet még mindig oktatnak a gomerai iskolákban, és 2009 óta az UNESCO világörökség része. Ebéd után Hermigua-ban egy kicsike banánültetvényt fogunk meglátogatni, ugyanitt mangó-, papaya- és avokádófák is nőnek. Az utolsó fotószünetet már ismét a déli oldalon, egy nagyon látványos szurdok mellett tarjuk. A túra végén a hajó visszaindulása előtt a fövárosban, San Sebastianban szabadidő keretében megtekinthetjük a kanári-szigetek legrégebbi építményét, az Őrgróf-tornyot, a gyönyörű Ascencion-templomot a Fő utcán, valamint Kolumbusz-kútját a volt Vámház-ban.

A kiscsoportos egész napos magyar nyelvű szigettúrát komppal, légkondicionált busszal és profi idegenvezetővel és egy finom, háromfogásos ebéddel együtt igen kedvező árban kínáljuk. (Csak a kompjegy kerül 58 euroba fejenként).

Felnőtt: 80 euro/főért, Gyermek: 2-12 éves korig 50 euro/ fő  

Gran Canaria Teneriféről

Fővárosa Las Palmas a kilencedik legnagyobb városa Spanyolországnak, mely  a Kanári-szigetek közül a legszebb óvárosi résszel (Vegueta) rendelkezik. Egy napos körút keretében felfedezzük profi idegenvezetőnkkel ezt a szépséges várost, többek között Kolombusz házát, a Santa Ana Székesegyházat, két napos körút keretében pedig a sziget déli részét, és a híres homokdűnéket is megtekintjük. Szigetközi út: repülő vagy hajó.

Lanzarote Teneriféről

Egy vagy kétnapos út keretében fantasztikus élményekben lehet része. A Timanfaya Nemzeti Park, a Los Verdes és a Jameos del Agua bámulatos barlangrendszere, a türkisz Lago Verde tó a ké óceán közelében, a Los Hervidores vízesés és a sziget védőszentjeként tisztelt Cesar Manrique alkotói háza tartalmas élményeket garantál. Szigetközi utazás repülővel, a szigeten belül kisbusszal.

E két utóbbi túrára kérjük kérjen pontos árajánlatot!